1896642703

 

Rätt hastighet på nätverkskortet?

I första hand så måste du kontrollera så att ditt nätverkskort i datorn klarar mer än 100 Mbit/s (alltså 1000 Mbit/s), annars spelar det absolut ingen roll vad du gör – du kommer aldrig över 100 Mbit/s. Det är inte alls säkert att bara för man har en ny(are) dator så har man ett nätverkskort som klarar högre hastigheter.

Du hittar nätverkskortet under Kontrollpanelen i din dator.

 

Adapter till Nätverkskabel

Det finns en adapter som man kopplar in nätverkskabeln i, sen sätter man usb-kontakten i datorn. Då går man förbi det installerade nätverkskortet och man är inte begränsad längre till 100 Mbit/s. Adaptern fungerar då som externt nätverkskort.

d-link-dub-1312(212965)_Extra-0

Klicka här för att komma till produkten på bilden ovan.

Adaptern finns givetvis i massa olika varianter, utseende och prisklasser.
OBS! Välj en med USB 3.0 för att klara de höga hastigheterna i nätet. USB-porten på datorn måste alltså klara minst USB 2.0, helst 3.0.

 

Wi-fi

Så fort man använder Wi-fi så tappar man minst 30% av den totala kapaciteten.
Detta går inte att komma ifrån, det är fysiskt omöjligt, tyvärr.

En av de vanligaste förklaringarna till att wi-fi inte presterar som det ska kan vara att flera apparater (laptop, mobil, läsplatta m.fl.) är anslutna till nätverket samtidigt, samt att det finns ett konkurrerande nätverk i närheten (t.ex. grannens).
Det finns även olika sorters hastighet på nätverkskorten som begränsar wi-fi’n (Trådlös nätverkshastighet).

Planlösning och väggmaterial i den lokal som det trådlösa nät­verket har installerats i påverkar också prestanda i allra högsta grad. En öppen planlösning ger naturligtvis högre hastigheter, och väggar tillverkade av lättare material som gips- och spånskivor är alltid mer fördelaktiga än tjocka betong- och stenväggar.

Man kan köpa en adapter för att förlänga räckvidden på Wi-fi’n.
Klicka här för att komma vidare till Net on Net…

 

Bredbandskollen

Ska du göra Bredbandskollen så tänk på att du har nätverkskabeln i datorn när du mäter, samt att inga andra apparater är anslutna till nätverket samtidigt.

 

Får du fortfarande inte rätt hastighet?

Net at Once garanterar en hastighet på minst 150/150 Mbit/s i nätet (OBS! Med rätt hastighet på nätverkskort och med kabel!). Kommer du fortfarande inte upp i rätt hastighet? Kontakta Net at Once support på 0771-40 44 00.

 

Translate »